Lukaku start tegen Duitsland

DINSDAG, 31 AUGUSTUS 2010, 08:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hoewel hij loopt te zoeken naar zijn beste vorm, zal Romelu Lukaku vrijdag tegen Duitsland een basisplaats krijgen van Georges Leekens. "We moeten zijn prestaties ook appreciëren als hij niet scoort", zegt de bondscoach.


"Toen hij hier aankwam, heb ik tegen hem gezegd: 'kleine, je moet niet scoren'", zo vertelde Leekens gisteren aan de pers. "Ik wist dat hij het dit seizoen moeilijk zou krijgen."

Leekens hoopt dat deze tien dagen bij de nationale ploeg Lukaku de kans geven om enigszins te herbronnen. "Deze week moet hij zich even lostrekken van wat er bij Anderlecht gebeurt. Ik heb veel respect voor die jongen."

Dat Lukaku een basisplaats krijgt, betekent dat Genk-spits Jelle Vossen, topschutter in de competitie met zeven goals, op de bank begint. "Lukaku heeft ook al op een ander niveau gespeeld dan Vossen. We kunnen Vossen nog niet opzadelen met de verantwoordelijkheid om de hele ploeg te laten renderen", aldus Leekens.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.