Shikabala voor vier jaar naar ... Zamalek

ZONDAG, 22 AUGUSTUS 2010, 16:42 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens de officiële Zamalek website, tekende Shikabala gisteren een contract van vier jaar ... bij de Egyptische club. Deze nieuwe ontwikkeling bemoeilijkt Anderlecht's inspanningen om de speler naar België te halen.


Anderlecht bood Shikabala een contract van vier jaar aan. De talentvolle speler tekende, maar mocht niet vertrekken van zijn club.

Anderlecht riep daarop artikel 17 van de FIFA in. Dit artikel stelt dat een speler die reeds drie jaar van zijn contract uitdeed (of twee jaar als de speler ouder dan 28 is), de resterende tijd van zijn contract mag afkopen en vervolgens kan vertrekken zonder de toelating van zijn club.

Shikabala, die al sinds geruime tijd voor Zamelek speelde, had nog een contract voor één jaar. Anderlecht stuurde inmiddels de getekende overeenkomst op naar de Belgische voetbalbond en naar de FIFA. Het feit dat de 24 jarige speler nu ook bij Zamalek tekende, zou de situatie wel eens uitzichtloos kunnen maken...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.