Favoriete transfer #6: Matz Sels

DINSDAG, 24 JULI 2018, 14:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Matz Sels staat dicht bij een transfer naar het Franse Strasbourg, maar prijkt wel op plek zes in de lijst van jullie favoriete transfers. De stemmen werden wel geteld voor de overtuigende prestatie van Thomas Didillon tegen Rennes.

Naam: Matz Sels
Huidige club: Newcastle
Positie: Doelman
Leeftijd: 26
Nationaliteit:Belg  
Marktwaarde *: € 4.500.000

Geschiedenis: Sels debuteerde voor Lierse, waar hij de jeugdreeksen doorliep. In januari 2014 belandde hij bij AA Gent, waar hij de glorieperiode meemaakte.
Twee jaar geleden legde Newcastle vijf miljoen euro op tafel om hem binnen te halen, maar in Engeland kon Sels nooit doorbreken. Anderlecht leende hem vorig seizoen zonder aankoopoptie.

Haalbaarheid: Anderlecht probeerde lange tijd zowel Sels als Chancel Mbemba binnen te halen. Met Sels was er al snel een persoonlijk akkoord. Met Newcastle kwam dat er nooit. Tenzij de deal met Strasbourg alsnog afspringt en Didillon zou teleurstellen, keert Sels niet terug naar Anderlecht.

Prioritair?Dillidon en Frank Boeckx zullen onderling moeten uitmaken wie er eerste doelman wordt. Met Boy De Jong en Ilias Moutha-Sebtaoui houdt paars-wit nog twee doelmannen achter de hand.

Conclusie:Anderlecht oordeelde dat Sels te duur was en nam een gok door de jonge Dillidon aan te trekken. De tijd zal uitwijzen of dat een voltreffer of een miscast was.

Morgen:Opnieuw een jonge speler uit de Eredivisie.

* Volgens transfermarkt.de
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.