Goossens: "Lukaku heeft de perfecte genen"

DINSDAG, 23 MAART 2010, 13:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Nieuwsblad geeft sportdokter Kris Goossens zijn mening over het lichaam van Romelu Lukaku. "Lukaku is het prototype van een moderne voetballer", vindt Goossens. De arts wijst ook naar het verschil met blanke jongeren.


"Als ik op de computer de ideale voetballer zou kunnen creëren, dan zou dat Romelu Lukaku zijn", zegt Goossens. "Hij heeft alles: kracht, lichaamsbouw, explosiviteit, niet blessuregevoelig en techniek. Als Lukaku geen wereldtopper wordt, dan wordt nooit nog iemand wereldtop."

Zijn Afrikaanse origine speelt daarin natuurlijk mee. "Afrikaanse spelers hebben sowieso een aanleg om atletischer te zijn, maar Romelu kreeg ook nog eens de perfecte genen van zijn vader en zijn moeder mee. Zijn ouders zijn twee heel fors gebouwde mensen."

Het zou Goossens ook niet verbazen mocht op termijn de hele nationale ploeg uit donkere spelers bestaan. "Bij Belgische tieners zie ik amper nog atleten. Die zitten veel te veel achter hun PlayStation en Gameboy. Kinderen van allochtone origine hebben nog de cultuur om meer buiten te spelen en te ravotten. Omdat ze van nature een atletische aanleg hebben, ontwikkelen ze veel meer spieren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.