Lukaku dit weekend topschutter?

ZATERDAG, 20 MAART 2010, 11:12 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Morgen worden de laatste wedstrijden van de reguliere competitie afgewerkt voor de play-offs. Na deze speeldag wordt onder meer de topschuttersranglijst afgesloten. Romelu Lukaku kan de jongste topscorer ooit worden in België.


De teller van Lukaku staat momenteel op 14 treffers. De 16-jarige spits wordt nog bedreigd door Sidibe (STVV) met 13 goals en door het trio Chevalier (Zulte Waregem), Kouemaha (Club Brugge) en Théréau (Charleroi) met 12 goals.

Ook wat betreft het meeste aantal assists domineert Anderlecht. Mbark Boussoufa zit aan 13 beslissende passes en mag zich na dit weekend wellicht assistenkoning noemen. Eerste achtervolger Franck Berrier (11 assists) van Zulte Waregem is immers geblesseerd.

Boussoufa wilde voor het seizoen het record van 21 assists van Branko Strupar breken, maar dat zal niet meer lukken. Strupar had wel 34 matchen om dat aantal te bereiken, Boussoufa zit nu aan zijn 29ste match door het wegvallen van Moeskroen.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.