Jurion: "Ik blijft de échte Mister Europe"

DONDERDAG, 18 MAART 2010, 09:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met zes doelpunten en drie assists in deze Europese campagne wordt Jonathan Legaer soms 'Mister Europe' genoemd. In de jaren '60 kreeg Jef Jurion ook deze bijnaam. "De eerste Mister Europe was toch de belangrijkste en dat ben ik."


"We speelden toen tegen het grote Real Madrid", kijkt Jurion in Het Nieuwsblad terug. "In Bernabeu haalden we een uitstekend 3-3 gelijkspel en op de Heizel maakte ik de goal van de kwalificatie."

"In de volgende ronde scoorde ik ook nog twee keer tegen het Bulgaarse Sofia. Omdat ik in de competitie niet zoveel scoorde, noemde onze verzorger mij toen Mister Europe. Dat flatteerde mij wel."

Dat Legaer nu ook de bijnaam 'Mister Europe' krijgt, vindt Jurion niet zo erg. "Eigenlijk kan het mij niet veel schelen dat Legear die bijnaam krijgt. Tegenwoordig worden spelers wel snel Mister Europe genoemd. Ik vind hem een goeie speler, al geeft hij toch nog veel slechte passes."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.