Philips vraagt straf voor gele kaart Van Damme

WOENSDAG, 10 MAART 2010, 08:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jean-Marie Philips, CEO van de KBVB, heeft gevraagd om een onderzoek in te stellen naar de gele kaart die Jelle Van Damme tegen Charleroi kreeg. "Hij heeft niet gezegd dat hij ze zocht, maar liet het wel verstaan", klinkt het.


Een week eerder gaf Club Brugge-doelman Stijn Stijnen wel onomwonden toe dat hij bewust een gele kaart pakte om de play offs met een propere lei te beginnen. Hij kent vandaag zijn straf hiervoor.

Aanvankelijk leek Van Damme hieraan te ontsnappen, maar Philips eist nu ook een onderzoek tegen de Anderlecht-speler. "De ene heeft het gezegd, de andere liet het verstaan. Het komt op hetzelfde neer", aldus Philips in Het Nieuwsblad.

"Ik vind het wel jammer dat de voorzitter van de Ethische Commissie (Alex Ponnet, red.) al liet verstaan dat hij de actie van Van Damme niet erg vond. Deze uitspraak kan de speler helpen bij zijn verdediging. Ik had liever gehad dat het onderzoek werd afgewacht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.