Advocaat: "Lukaku liet goede dingen zien"

DONDERDAG, 4 MAART 2010, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Alle betrokkenen waren het over eens: Romelu Lukaku speelde een goede eerste interland. "Ik ga niet over individuele spelers praten, maar Lukaku liet goede dingen zien", vertelde bondscoach Advocaat na de wedstrijd.


Advocaat vond wel dat Lukaku te veel alleen speelde vooraan. "Daarom zette ik er tijdens de rust Sonck nog bij, zodat we wat dieper konden spelen."

Sonck: "Lukaku moet zijn kwaliteiten meer gebruiken

In Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws laat ook Wesley Sonck zijn licht schijnen over het debuut van Lukaku. "Ik vond dat hij te weinig gebruik maakte van zijn kwaliteiten. Zijn sterke punt is zijn kracht en diepgang. Hij stond te veel met de rug naar de goal."

"Dat de bondscoach hem dat gevraagd had? Het is niet omdat de bondscoach je iets vraagt, dat je je sterke punten niet moet benutten. Door zijn kracht kun je hem niet opzijzetten."

"Lukaku is een beer van een vent, maar hij moet nog balvaster worden", zegt Sonck. "Hij zal vanavond wel ervaren hebben dat dit niet de Belgische competitie is. Maar met hard werken moet hij het internationale niveau aankunnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.