Dendoncker ongelukkig en boos na veto Vanden Stock

DONDERDAG, 1 FEBRUARI 2018, 09:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Voorzitter Roger Vanden Stock stak tot twee keer toe persoonlijk een stokje voor een vertrek van Leander Dendoncker. De middenvelder ging zijn ontgoocheling verbijten bij vriendin Nikki en zijn entourage reageerde erg negatief. Die wil nu op papier dat Dendoncker in de zomer mag vertrekken voor een vastgelegd bedrag.

Gisteren al konden we melden dat Dendoncker niet aanwezig was op de namiddagtraining. Het Laatste Nieuws schrijft vandaag dat hij bij zijn vriendin zat om de ontgoocheling te verwerken. Watford had tegen alle beloftes in geen waardig bod uitgebracht. West Ham deed wel een bod, maar dat was een lachtertje: 5 miljoen euro nu en tien miljoen euro na het seizoen. Herman Van Holsbeeck hapte uiteraard niet toe. Ook omdat voorzitter Vanden Stock hem op het hart gedrukt had om Dendoncker niet te laten gaan.

Terwijl hij bij zijn vriendin zat, kreeg Dendoncker bericht van zijn manager Christophe Henrotay. Die sprak over een nieuw bod van West Ham dat de gevraagde 20 miljoen euro benaderde. Henrotay vroeg aan Dendoncker om meteen naar Neerpede te komen voor onderhandelingen. Zijn vader en begeleider Peter Smeets kwamen mee. De hoop wakkerde weer op. In Neerpede aangekomen bleek dat voorzitter Vanden Stock voor de tweede keer aan Van Holsbeeck had gevraagd om Dendoncker niet te laten gaan. Ook al deed West Ham een mooi bod.

Volgens Het Laatste Nieuws reageerde (de entourage van) Dendoncker erg negatief op deze boodschap. Het legde daarop het voorstel op tafel om in het contract van Dendoncker een clausule op te nemen met daarin de belofte dat Dendoncker in de zomer mag vertrekken voor een vastgelegde transfersom. Mogelijk krijgt Dendoncker ook een loonsverhoging.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.