NV Anderlecht eind volgende maand een feit

ZATERDAG, 17 OKTOBER 2009, 14:11 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

Eind november zou vzw RSC Anderlecht en de NV's Winners (merchandising) en Saint-Guidon (restaurant & catering) geconsolideerd worden tot één naamloze vennootschap. De familie Vanden Stock zou de meerderheidsparticipatie behouden.


Door het omvormen van RSC Anderlecht tot een naamloze venootschap zou de club een nieuw kapitiaal binnen krijgen dat moet dienen voor enkele investeringen waaronder het jeugdcentrum en de eventuele uitbreding van het huidige stadion.

"De consolidatie is een noodzakelijke operatie", aldus manager Herman Van Holsbeeck. "Ons budget is teruggevallen op 30 miljoen euro. Toen we vier jaar na elkaar Champions League speelden hadden we heel even een budget van 40 miljoen. Standard en Club Brugge staan momenteel naast ons en als je ziet dat wij de laatste jaren structureel veel meer hebben verdiend aan de Champions League dan die twee clubs, moet je vaststellen dat we het niet goed hebben gedaan. Maar dat is ook de klasse van deze club: we zien dat in en we gaan kijken waar we fouten hebben gemaakt. De twee titels van Standard zijn een wake up call geweest." Aldus Herman Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.