Reactie van Broos en Vanden Stock

WOENSDAG, 25 AUGUSTUS 2004, 08:45 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Broos veerde na het eindsignaal van de bank op. "We hebben een heel sterke prestatie geleverd. In het begin hield de organisatie van Benfica goed stand, maar toen we de 1-0 scoorden, wist ik dat het bijna in orde was."

"Maar ik houd er niet van dat iedereen altijd over druk spreekt. Dit was een belangrijke wedstrijd, maar het blijft een voetbalwedstrijd. Als we met een wedstrijd als vandaag waren uitgeschakeld, hadden we toch tevreden kunnen zijn over de prestatie."

"Ik weet dat het Portugese voetbal heel technisch is en op verdedigen is afgestemd. Met pressing kan je daar iets tegenover zetten. Bovendien hadden ze het nadeel dat hun competitie nog niet begonnen is."

Ook Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock was uiteraard overgelukkig met de tweede opeenvolgende kwalificatie voor de Champions League.

"Ik moet iedereen feliciteren", begon hij. "Mijn optimisme voor de match bleek gerechtvaardigd. Dit is een ongelooflijke bekroning van zoveel jaren werk. Als het nodig is, kan Anderlecht toch altijd iets meer. Onze vedetten hebben vanavond bewezen dat ze het kunnen. Wij hebben een goede ploeg. Dit bewijst ook dat ik gelijk had om zoveel inspanningen te leveren en de ploeg samen te houden en te versterken. Gewoon fantastisch!"

"Ik hoop dat ik Aruna nu kan overtuigen om bij Anderlecht te blijven", vervolgde Vanden Stock. "Ik ben er zeker van dat de aanbiedingen morgen alweer zullen binnenstromen, maar ik denk wel dat we hem hier kunnen houden. Hij zal ooit weggaan, maar dit jaar nog niet. In het derde jaar na de opbouw van een nieuw team, is het tijd om te oogsten. En dat willen we doen met Aruna. Met de kwaliteit die we vanavond getoond hebben, ben ik ervan overtuigd dat we ons zelfs zullen kwalificeren voor de tweede ronde."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.