Winst houdt beloften bovenaan rangschikking

ZATERDAG, 26 SEPTEMBER 2009, 16:00 - Garrincha

De beloften van Anderlecht hebben gisteren ook hun vijfde wedstrijd gewonnen. In Kontich werd Germinal Beerschot met 0-2 verslagen. Door deze zege blijft Anderlecht op kop met het maximum van de punten.

Bij Anderlecht maakten met Bruzzese, Kanu en Diandy drie spelers van de a-kern hun opwachting. Germinal Beerschot liet onder meer Dosunmu, Wamfor en ex-Anderlechtenaar Mark De Man opdraven. De thuisploeg begon het best aan de match, maar veel gevaar bracht dit niet mee. Bij Anderlecht toonde vooral Bruno Baras zich bedrijvig voor doel van de tegenstander.

Tot iets voorbij het half uur Ziguy Badibanga onderuit gehaald werd en Anderlecht een strafschop kreeg. Kanu trapte deze rustig binnen. Na de rust zocht Germinal Beerschot met man en macht naar de gelijkmaker. Bruzzese had het nodige werk en Longueville moest een bal van de lijn halen. Tussendoor zag Baras voor de tweede keer een bal op de paal stranden. De verlossing voor Anderlecht kwam er uiteindelijk twee minuten voor tijd toen Birger Longueville een hoekschop van Chueca kon binnen koppen.

Door deze overwinning blijven de beloften van Anderlecht met 15 op 15 het klassement aanvoeren. Wat nog straffer is, is dat ze in vijf wedstrijden nog geen enkel doelpunt moesten incasseren.