Lukaku: "Het gaat sneller dan verwacht"

DONDERDAG, 24 SEPTEMBER 2009, 11:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tegen Gent begon Romelu Lukaku zondag voor het eerst in de basis bij Anderlecht. Iedereen vraagt zich nu af of Jacobs straks weer voor de jonge spits kiest. "Ik speelde nooit eerder in mijn leven twee grote matchen op één week."


"Zelfs als ik tegen Moeskroen maar drie minuutjes mag invallen, zal ik alles geven", zegt Romelu Lukaku in Het Nieuwsblad. Volgens hem is het perfect mogelijk om met Tom De Sutter, die hij zondag uit de ploeg hield, samen te spelen. "Tom geeft mij ook altijd goede raad en ik zou knettergek zijn als ik niet zou luisteren naar zo'n ervaren spits."

"Het gaat voor mij ook sneller dan verwacht. Ik leg de lat voor mezelf steeds hoger, maar de druk leg ik naast mij neer. Mijn entourage houdt mij ook met beide voetjes op de grond. Anders zou ik grote problemen krijgen met mijn ouders en geen goed voorbeeld zijn voor mijn 15-jarige broer Jordan, die ook bij Anderlecht speelt."

Zo beseft de jonge Lukaku maar al te goed dat hij nog veel werkpunten heeft. "Ik ben dan wel groot, maar mijn timing moet nog beter. Verder doe ik ook elke week spierversterkende oefeningen. Ik zeg niet dat de verdedigers bang zijn van mij, maar ik probeer hen wel bang te maken. Ik moet de verdedigers laten lijden en op het goeie moment toeslaan."

Een vertrek bij Anderlecht is ook niet aan de orde, hoewel de Europese topclubs hem angstvallig volgen. "Ik zal pas denken om naar het buitenland te vertrekken als ik mijn top heb bereikt. Door heel hard te werken, maar zonder stappen over de slaan", aldus Lukaku. "Ik zou trouwens op een dag graag eens met mijn broer samenspelen bij Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.