Waarom Anderlecht en Zulte Waregem weer zaken doen

MAANDAG, 26 JUNI 2017, 08:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De voorbije jaren waren Anderlecht en Zulte Waregem niet de beste vrienden als er over transfers onderhandeld moest worden. Deze zomer raakten de transfers van Michaël Heylen en Aaron Leya Iseka wel snel afgehandeld. Vanwaar deze ommekeer?

"De stroeve relatie had te maken met aandeelhouders die nu niet meer bij Zulte Waregem zijn", vertelt Franky Dury, wijzend naar Patrick Decuyper en Ronny Schelfout. "Ik heb als sportief manager mijn verantwoordelijkheid genomen en Herman Van Holsbeeck gezegd 'het verleden is het verleden'."

Volgens Dury dacht Anderlecht, net als Gent overigens, dat het van niet willen was wanneer Zulte Waregem op een transfersom afpingelde. Maar het was van niet kunnen. "Nu kunnen én willen we wel. Vroeger konden we geen 300.000 euro betalen voor een speler. Nu kunnen we zeggen dat we onderhandelen tussen 150.001 en 299.999 euro."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.