Wasilewski begint deze week met revalidatie

DINSDAG, 15 SEPTEMBER 2009, 14:09 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Marcin Wasilewski mag deze week al starten met de revalidatie van zijn dubbele open beenbreuk. Topkinesist Lieven Maesschalck zal de Pool in samenspraak met de medische staf begeleiden.


"Ik heb Wasilewski nog niet zelf gezien en dus kan ik nog niet in detail treden", aldus Maesschalck in Het Nieuwsblad. "Nu Wasilewski het hospitaal heeft mogen verlaten en het been gefixeerd is, zal de pijn flink gereduceerd zijn. De eerste tien dagen heeft hij wellicht enorm afgezien en zou hij het niet volgehouden hebben zonder pijnstillers. Het grootste probleem was infectiegevaar, maar dat is geweken."

"Deze week mag Wasilewski zeker al niet-belastende oefeningen doen", vertelt Maesschalck. "Dat zijn oefeningen die geen impact hebben op de breuk en waarbij niet op de voet gesteund wordt. Eens de wonde aan het been geheeld is, kan hij ook in het water revalideren. Gelukkig waren bij de breuk geen bloedvaten of zenuwen geraakt, maar de spieren zullen zeker aangetast zijn. Dat moet hersteld worden. Als de breuk goed herstelt - en daar ga ik vanuit - zal Wasilewski zeker weer op niveau kunnen voetballen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.