Kansloze Rode Duivels slikken zware nederlaag

ZONDAG, 6 SEPTEMBER 2009, 00:21 - Sporzafanaat

België is er niet in geslaagd een goede prestatie neer te zetten tegen Spanje. De Duivels verloren met 5-0 van de Europese kampioen en mochten achteraf gezien nog blij zijn dat het daar bij bleef.

In de eerste helft kon debutantdoelman Gillet de eerste Spaanse goal een tijd uitstellen. Hij stopte onder meer een penalty, maar bij de rust stond het toch 1-0 dankzij een doelpunt van Silva. Na de pauze maakte Spanje de Belgen helemaal belachelijk en liep het uit tot 5-0. Een niet eens overdreven scoren als je de kansen van Spanje optelde.

Olivier Deschacht was de enige Anderlechtspeler die in actie kwam bij de Rode Duivels. Hij kwam op het half uur Jan Vertonghen vervangen, die geblesseerd naar de kant moest. Davy Schollen bleef de hele wedstrijd op de bank.

Uitslag: 5-0
Doelpunten: 41' Silva 1-0, 49' Villa 2-0, 50' Piqué 3-0, 68' Silva 4-0, 85' Villa 5-0

Spanje: Casillas, Arbeloa (84' Albiol), Puyol, Piqué Capdevila, Silva, Xabi Alonso, Xavi (70' Fabregas), Busquets, Torres (66' Riera), Villa
België: Gillet, Vanden Borre, Van Buyten, Vermaelen, Vertonghen (29' Deschacht), Defour, Fellaini, Simons, Hazard (59' Mirallas), Dembele, Sonck (70' De Camargo)