Jacobs ziet het niet meer goed komen

VRIJDAG, 4 SEPTEMBER 2009, 10:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs is nog steeds niet bekomen na de topper van zondag. "Wij hebben allemaal een serieuze tik gekregen", zegt de coach. "Voor de tweede keer in mijn leven heb ik niet geslapen, wat ik normaal altijd doe."


"De eerste keer dat iets mij wakker hield was toen mijn zoon erg ziek was. Zondagnacht was de tweede keer", zegt Jacobs in de kranten. "Nog geen enkel telefoontje of sms'je heb ik uit Luik gekregen. En wat mij ook enorm stoort, is dat er nauwelijks over Jan Polak wordt gesproken. Ik vind dat even erg."Maandag verkondigde Jacobs in Extra Time al dat hij wil stoppen als trainer. In de kranten herhaalde hij dit nog eens. "Voor mij is het echt genoeg geweest. De club weet het. Mijn vrouw zegt dat ik moet doorgaan, maar voor mij is het niet belangrijk meer of ik volgend jaar nog coach ben van Anderlecht."

Jacobs kijkt ook al vooruit en heeft schrik voor de volgende drie confrontaties tussen Anderlecht en Standard. "Ik twijfel of het nog goed komt. De spanningen zijn geleidelijk gegroeid, tot zondag de boel helemaal is ontploft. Bij het minste incident gaan de poppen weer aan het dansen. Ik beklaag de scheidrechter die straks Standard-Anderlecht moet fluiten."

Anderlecht en zijn coach zitten met hun hoofd duidelijk niet meer bij het sportieve. "Woensdag werd geloot voor de beker. Niemand wist wie we geloot hadden (derdeklasser Verviers, red). Ook donderdag niet. Filp De Wilde dacht zelfs dat we tegen Hamme moesten spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.