Kouyaté: "Ik moet het vertrouwen bevestigen"

DONDERDAG, 3 SEPTEMBER 2009, 14:51 - maarten_rsca
Anderlecht-Online No Image Found

Na een jukbeenbreuk, die hij opliep op training, is Cheikhou Kouyaté helemaal terug. De 19-jarige Senegalees wil tonen aan de buitenwereld wat hij in zijn mars heeft. "Het vertrouwen werkt motiverend."


De officiële website rsca.be vroeg Cheikhou Kouyaté naar zijn gezondheid. "Fysiek ben ik volledig in orde, ik zit ook weer op mijn oude niveau, maar ik heb nu vooral matchen nodig om nog beter te worden. Ik train sinds een drietal weken opnieuw met de groep, heb al een vriendschappelijke match en twee beloftenmatchen afgewerkt, dus het zit wel goed", aldus Kouyaté.

Kouyaté maakte in juli 2008 de overstap van Brussels naar Anderlecht. "Waarom ik voor Anderlecht gekozen heb? Tja, het is en blijft Anderlecht hé, het is een grote club, waar heel talentvolle spelers rondlopen. Een goed seizoen spelen bij Sporting kan je carrière helemaal lanceren. Bij een kleinere ploeg kan je misschien wel een goed seizoen draaien, maar vaak wordt dat zelfs niet opgemerkt", aldus de Senegalees die ook nog andere opties had. "Ik kon ook naar andere clubs, onder andere in Frankrijk en Nederland, maar in samenspraak met mijn manager hebben we beslist dat het beter was voor mijn ontwikkeling dat ik in België bleef. Ik heb namelijk nog veel te leren en kan hier nog veel vooruitgang boeken."

Begin dit seizoen liet het bestuur weten dat jongeren als Sare en Kouyaté de toekomst zijn van Anderlecht. "Persoonlijk doet het me heel veel plezier zoiets te horen en te lezen. Het werkt ook motiverend, je hebt zin om alles te geven. Ik wil de mensen van Sporting ook niet ontgoochelen, ik wil ze tonen dat ze gelijk hebben dat ze me vertrouwen schenken. Hen tonen dat ze een goeie beslissing hebben genomen toen ze me een contract aanboden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.