Lukaku gaat voor sportieve carrière én diploma

DINSDAG, 1 SEPTEMBER 2009, 22:53 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Dinsdag 1 september is voor veel jongeren de start van het nieuwe schooljaar en dat is ook voor Romelu Lukaku zo. De 16-jarige spits start dit jaar aan zijn vijfde middelbaar richting onthaal en PR.


"Ik besef dat een diploma essentieel is in het leven. Dankzij het Purple Talents-project kan ik school en sport combineren. Het staat me toe twee keer per dag te trainen en toch geen achterstand op te lopen op school", vertelt Lukaku op de website van Anderlecht. "Toen ik mijn eerste profcontract tekende bij paars-wit heb ik mijn ouders ook beloofd dat ik mijn diploma zou halen."

Veel vrije tijd blijft er alvast niet over voor Lukaku. "Ja, dat is nu eenmaal zo. Vorig seizoen stond ik op om 6u45 en was ik pas 's avonds om 20u45 terug thuis. Maar ik ben dat zo al jaren gewoon en ik word uiteindelijk ook beloond voor het harde werken. Toen ik de eerste twee weken met de eerste ploeg meetrainde, was ik echt elke avond bekaf. Maar ik zet altijd door, ik weet dat ik hard moet werken als ik wil slagen. Ik zet ook door voor mijn 15-jarige broer, ik wil een voorbeeld zijn voor hem."

Ondertussen werd Lukaku opgeroepen voor de nationale beloften waardoor hij de eerste schoolweek al mist. "Ik ga ook tijdens de stage met de beloften werken voor school", aldus de spits. "Dat is zo afgesproken met de coach en met de begeleider op school. Vorig seizoen ben ik twee weken afwezig geweest door het toernooi van Viareggio en mijn daaropvolgende rapport was echt heel erg slecht. Ik had het heel moeilijk om terug in te pikken op de leerstof, maar ik heb heel hard gewerkt en uiteindelijk wist ik op het einde van het jaar toch te slagen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.