Vanden Borre: "Dit is keuze van het hart"

DONDERDAG, 2 MAART 2017, 11:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Op zijn persconferentie bevestigt Anthony Vanden Borre dat hij voor TP Mazembe in Congo gaat voetballen. "Hier heb ik altjd van gedroomd", zo vertelt hij. En ambitie heeft de rechtsback nog steeds. "Ik wil opnieuw Rode Duivel worden."

TP Mazembe is de grootste club van Congo en speelt in de stad Lubumbashi. Vanden Borre werd geboren in Likasi, dat honderd kilometer verder ligt. Zijn mama is van daar. "Ik heb altijd gedroomd om voor Mazembe te spelen. Congo is het land van mijn moeder. Dit is de keuze van mijn hart. Dit betekent veel voor mij en voor mijn vrienden, waarvan er veel Congolese wortels hebben."

"Ik wil Anderlecht bedanken"

Dat Vanden Borre zijn droom kan waarmaken, komt ook omdat Anderlecht instemde met het ontbinden van zijn contract dat nog anderhalf jaar liep. "Ik wil Anderlecht en manager Herman Van Holsbeeck bedanken. Herman was als één van de eerste op de hoogte. Ik ben de club dankbaar dat het zich zo correct opstelde in dit dossier", aldus de rechtsachter.

En wie weet zien we Vanden Borre ooit terug bij de club. "Ik denk dat ik ooit in het jeugdproject van de club zal stappen."

"Sommige aspecten van het voetbal was ik moe"

Iedereen verwachtte dat Vanden Borre zou stoppen, maar dat doet hij dus niet. "Ik was mentaal moe. Ik was het voetbal niet beu, wel sommige aspecten ervan", verklaart hij waarom hij opstapte bij Montpellier en zijn contract bij Anderlecht liet ontbinden. Dat hij hierdoor anderhalf miljoen euro salaris liet schieten, deert hem niet. "Wat is het belangrijkste: geld of het hart?"

Het is niet omdat Vanden Borre voor Congo kiest, dat hij wil uitbollen. "Mazembe is een ambitieuze club. Ik wil er prijzen winnen. Mazembe is een grote club die goed georganiseerd is. Ik verwacht een vlotte integratie en hoop snel te kunnen spelen. Of ik nog droom van de Rode Duivels? Ja! Als Witsel het in China kan, kan ik het ook in Congo. Mazembe is groter dan een aantal Chinese clubs."  

Maandag vertrekt Vanden Borre naar Congo.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.