Welke speelkansen heeft Faes bij Heerenveen?

DINSDAG, 31 JANUARI 2017, 11:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Wout Faes is momenteel op weg naar Friesland om zijn uitleenbeurt aan Heerenveen af te ronden. Liggen er bij de nummer vier in Nederland speelkansen voor Faes? We vroegen het aan de collega's van FaenOnline en enkele Friese media.

FeanOnline.nl is de grootste onafhankelijke website over SC Heerenveen. We hadden daarnet even contact met hen. "Heerenveen haalt Faes in de eerste plaats als invaller", klinkt het. "Op dit moment zijn er relatief veel blessures bij het vaste centrale duo Jerry St. Juste en Joost van Aken. Hun invallers schieten momenteel te kort. Doke Schmidt is veel te klein voor een centrale verdediger en huurling Shay Facey (Manchester City, red.) komt net terug van een lange blessure."

Eenzelfde geluid horen we bij Sander de Vries van de Leewarder Courant. Hij vindt de komst van Faes wel opmerkelijk. "Heerenveen heeft deze transferperiode kenbaar gemaakt dat ze op zoek zijn naar een linksbenige centrale verdediger, die eventueel ook als linksback kan spelen." Volgens De Vries kan Faes evenwel profiteren van foutjes die zijn concurrenten gemaakt hebben. Zowel tegen PSV als tegen AZ kreeg Heerenveen doelpunten tegen op stilstaande fase wegens een gebrek aan lengte van de vervangers van St. Juste en Van Aken.

Arjen de Boer van Omrop Fryslân‎ meldt ons dat "alle posities dubbel bezet zijn, maar dat technisch directeur Gerry Hamstra kenbaar gemaakt heeft dat met name in de laatste linie versterking gewenst is". Ook hij wijst naar de blessuregevoeligheid van St. Juste en Van Aken en het gebruik aan ritme van Schmidt en Facey. "In eerste instantie denk ik dat Faes niet voor de basis is gehaald, maar voor de breedte", aldus De Boer.

Zowel De Vries als De Boer zitten met het gedacht dat Heerenveen Faes al haalde met het oog op volgend seizoen. "Verhuurt Anderlecht ook spelers voor 1.5 jaar uit? Met een vergelijkbare constructie huurde Heerenveen onlangs Martin Odegaard van Real Madrid", vraagt De Vries ons. De Boer vermoedt dat Heerenveen in Faes een opvolger ziet voor St. Juste, die in de zomer wellicht vertrekt. "Ik denk dat de gedachtengang van Heerenveen zo is dat Faes nu alvast kan wennen aan de speelstijl en volgend seizoen de concurrentie moet aangaan."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.