Voorbeschouwing: Westerlo - Anderlecht

WOENSDAG, 25 JANUARI 2017, 13:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN In het kader van de 23e speeldag gaat Anderlecht vanavond op bezoek bij hekkensluiter Westerlo. Na de thuisnederlaag tegen de Kempenaars in de heenronde en de vrij moeizame zege van zondag tegen STVV, heeft Anderlecht wat recht te zetten.

In vergelijking met zondag start Tielemans wellicht op de bank. De middenvelder staat op vier gele kaarten en bij een vijfde mist hij de topper van zondag tegen Standard. Dat risico wil René Weiler niet nemen en dus kan Trebel debuteren. Verder moet Bruno vrezen voor zijn plaats. In dat geval komt Najar in de ploeg als rechterspits en verhuist Chipciu naar de overkant.

Hanni is uitgeschakeld op de Africa Cup, maar is nog niet terug. Het is afwachten of de nieuwe doelman Ruben speelgerechtigd raakt. Indien niet, dan neemt Svilar als tweede doelman plaats op de bank.

Bij Westerlo spelen met Michaël Heylen en Hervé Matthys twee spelers die door Anderlecht worden uitgeleend. Heylen is verzekerd van een basisplaats, Matthys zal ook straks op de bank zitten.

Aftrap: 20u30
Stadion: Het Kuipje
Scheidsrechter: Alexandre Boucout

: : : WESTERLO : : :

Mogelijke opstelling: Van Langendonck, Miletic, Heylen, Daems, Christensen, Henkens, Hyland, Buyens, Rommens, Acolatse, Ganvoula
Invallers: Van Hout, Apau, Ruyssen, Matthys, Mustoe, Schuermans, Strandberg

Geblesseerd: Annys, De Ceulaer
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Hyland

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Boeckx, Appiah, Spajic, Nuytinck, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Najar, Stanciu, Chipciu, Teodorczyk
Invallers: Svilar, Sowah, Faes, Deschacht, Doumbia, Tielemans, Capel, Bruno, Kiese-Thelin, Vancamp

Geblesseerd: Kawaya
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Badji, Tielemans

Vorige jaren:
2015-2016: 0-3
2014-2015: 2-2
2011-2012: 1-2
2010-2011: 2-0
2009-2010: 0-2
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 60%
Verlies: 20%
Gelijk: 20%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 47.06%
Verlies: 23.53%
Gelijk: 29.41%



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.