Roef: "Deportivo was mijn eigen keuze"

WOENSDAG, 25 JANUARI 2017, 07:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In de kranten vertelt Davy Roef vandaag over zijn uitleenbeurt aan Deportivo. Naar eigen zeggen vroeg de doelman zelf aan Anderlecht om naar Spanje te mogen. "Dat Anderlecht interesse toonde in één van hun doelmannen, maakte de deal mogelijk."

"We willen Herman Van Holsbeeck bedanken. Davy heeft zelf de keuze kunnen maken die voor hem het beste was", vertelt zijn makelaar Evert Maeschalck. "Klopt, ik heb gekozen voor de ervaring", pikt Roef in. "Dit is een manier om los te komen van mijn comfortzone in België. Dat was het belangrijkste voor mij. Hier wil ik de persoonlijkheid kweken die mijnheer Weiler vraagt."

Anderlecht wilde Roef niet laten vertrekken naar een club uit de top zes in België. Antwerp toonde interesse, maar Roef wilde even weg uit België. "In Spanje start ik vanaf nul. Had ik gekozen voor een club in België en ik zou een fout maken, dan zou de kritiek weer losbarsten. Deportivo is mijn eigen beslissing. Manager Van Holsbeeck zei me dat een deal mogelijk was omdat ze zelf interesse hadden voor één van hun doelmannen."

Korte uitleg van Weiler

Roef komt ook nog even terug op de beslissing van Weiler om hem naar de bank te verwijzen. "Als een trainer niet tevreden is, heeft hij het recht de speler op de bank te zetten", klinkt het. "Dat was moeilijk. Veel uitleg gaf Weiler mij niet. Hij zei dat het deel uitmaakte van mijn leerproces. Maar ik wil benadrukken dat ik geen probleem heb met de technische staf van Anderlecht."

"Mijn eerste vier maanden waren inderdaad niet top, maar ook niet slecht", gaat Roef verder. "Ik wil Anderlecht bedanken voor de kans, maar hadden ze nu verwacht dat ik meteen zo zou presteren als Courtois en hen de titel zou opleveren? Ik maakte inderdaad foutjes, maar dat maakt deel uit van het bestaan van een profvoetballer."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.