Euro 2016: Matig België naar achtste finales tegen Hongarije

WOENSDAG, 22 JUNI 2016, 23:55 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN - ANDERE Een al bij al matig België kon zich plaatsten voor de achtste finales tegen Hongarije. Nainggolan maakte in de laatste tien minuten de broodnodige treffer met een knap afstandsschot. In de andere wedstrijd klopte Ierland Italië. De Rode Duivels eindigen zo tweede, na Italië. Ierland gaat mee door.

België domineerde de eerste helft maar het spel was te traag om de Zweden te verontrusten. De beste kans was voor geel-blauw na vijf minuten, maar Courtois stond pal op de inzet van Berg. Bij de Belgen was er maar één flank actief, die van Hazard. Carrasco kwam niet in het spel voor. België versierde wel enkele halve kansen, maar de 0-0 stand halfweg was logisch.

De tweede helft bracht meer vuur, maar dan vooral van de Zweden die op zoek gingen naar een treffer. De Duivels overleefden een paar prangende momenten. Ibrahimovic scoorde, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Lukaku, werd eerst nog gestopt door een goed keepende Isaksson, maar scoorde daarna wel. Hij werd echter eveneens betrapt op buitenspel. Uiteindelijk was het Nainggolan die de Belgen op voorsprong bracht, met een prachtig afstandsschot. De Zweden konden niet meer reageren. België sluit zo de groep af op de tweede plaats, met evenveel punten als Italië dat eerste eindigt. In de volgende ronde wacht Hongarije dat 3-3 gelijk speelde tegen Portugal.