Büttner naar Standard? Niks van aan

MAANDAG, 20 JUNI 2016, 08:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - ANDERE De voorbije twee dagen schreven enkele voetbalwebsites dat Alexander Büttner interesse geniet van Standard. In een reactie bij FOX Sports geeft Büttners manager aan nog niets gehoord te hebben van de Luikenaars. Logisch, het bericht berust op een foute copy-paste.

Het was Voetbal24 dat de kat de bel aan bond. Zaterdagochtend schreef het dat Standard interesse toont voor Büttner. Het baseerde zich op berichten uit Het Nieuwsblad. Verschillende andere websites namen het nieuws over. Anderlecht-online niet: wij sloegen eerst Het Nieuwsblad open om het bewuste artikel op te zoeken. We vonden niets, maar wel een stukje dat vermoedelijk als bron diende.

In het artikel op Voetbal24 wordt in eerste instantie melding gemaakt van het feit dat Büttner nog tot 30 juni onder contract ligt bij Anderlecht en vrijdag dus aanwezig was voor de fysieke testen. Dat was ook hetgeen Het Nieuwsblad schreef. Na deze twee zinnen, sloot Het Nieuwsblad zijn artikel af met interesse van Standard voor derde doelman Liam Bossin. Voeg deze twee samen en je weet waar de kwakkel over Büttner en Standard vandaan komt.

Bursac: "Dinamo is aan zet"

Hoe dan ook, momenteel is het nog niet duidelijk waar Büttner volgend seizoen speelt. "Dinamo Moskou is nu aan zet", zegt zijn manager Aleksandar Bursac bij Fox Sports. "Alexander ligt er nog een jaar onder contract. Als men met hem door wil, zal hij zich inzetten voor de club. Maar we moeten afwachten wat de plannen van Dinamo met hem zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.