Verliest Anderlecht Bassong aan Lille?

ZONDAG, 19 JUNI 2016, 09:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS Volgens enkele fansites van de Franse club Lille trekt Zohran Bassong van Anderlecht naar de noord-Franse club. gevraagd naar een reactie door Anderlecht-Online, meldt Bassong evenwel dat er nog geen beslissing genomen is.

Bassong is een 17-jarige Canadees die overal op de linkerflank kan spelen. Twee jaar geleden kwam hij Anderlecht, maar omdat de FIFA niet toestaat dat minderjarigen een internationale transfer maken, raakte hij niet aan een spelerslicentie. Hij mocht lange tijd enkel vriendschappelijke wedstrijden spelen. Pas in maart van dit jaar speelde hij zijn eerste officiële wedstrijd voor paars-wit, met de U17 tegen Kortrijk.

In mei speelde Bassong met Liverpool op de Spax Cup in Bremen. Toen meldde hij aan ons Franstalige redactie dat het ging om een eenmalige ervaring en dat hij niet de intentie heeft om Anderlecht te verlaten. Maar nu zou hij volgens Franse berichten dus toch naar Lille trekken. Het zou sneu zijn voor Anderlecht mocht het na twee jaar wachten op officiële documenten Bassong verliezen aan een hoger aangeschreven jeugdopleiding.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.