Euro 2016: België wint makkelijk van Ierland

ZATERDAG, 18 JUNI 2016, 18:13 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN - ANDERE België heeft zich, na een uitstekende tweede helft, naar een 3-0 overwinning gevoetbald op het EK. Ex-Anderlechtspeler Romelu Lukaku scoorde twee goals.Witsel tekende voor de derde treffer. De Rode Duivels nemen hierdoor de tweede plaats in de groep in en hebben genoeg aan een gelijkspel woensdag tegen Zweden om door te stoten.

Wilmots had goed naar de kritiek geluisterd en kwam deze keer met een aanvallend elftal voor de dag. Witsel speelde hoog, Meunier nam de plaats van Ciman in en ook Carrasco en Dembélé kwamen in de ploeg. België nam van bij de aftrap meteen het heft in handen, maar speelde te traag om de Ieren echt te verontrusten. Voor de rust voetbalden de Belgen een handvol kansen bij elkaar. Carrasco scoorde wel, maar werd terecht afgefloten voor buitenspel.

In de tweede helft was het spel van de Belgen snediger. Lukaku opende de score met een schot in de linkerhoek. Witsel klopte de Belgen op 2-0 na een leuke voorzet van Bruggeling Meunier en Lukaku deed de Ierse boeken helemaal dicht met zijn tweede van de avond na een fantastische run van Hazard.

Woensdag volgt de laatste match in de poulefase tegen Zweden.