Euro 2016: België meteen met de billen bloot

MAANDAG, 13 JUNI 2016, 23:05 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE België heeft meteen verloren op het Europees Kampioenschap. Een uitgekookt Italië won met 0-2. Zo staan de Rode Duivels meteen op de laatste plaats en spelen ze de volgende wedstrijden met het mes op de keel.

Wilmots begon met een ultra-behoudende opstelling, met zowel Witsel, Fellaini en Nainggolan in de ploeg. Het resultaat bleef niet uit: traag en inspiratieloos spel. De Italianen buitten de zwaktes van de Rode Duivels wel goed uit. Wilmost werd zo tactisch volledig overklast door zijn concurrent Conté. Halfweg de eerste helft werd het dan ook 0-1. Giaccherini ronde een lange bal goed af. Aan de rust mochten de Belgen blij zijn met die 0-1 tussenstand, want Pelle had eigenlijk een tweede moeten maken.

De bondscoach had het tijdens de rust blijkbaar nog steeds niet gesnapt en wisselde niet; al ging het tempo wel omhoog. Lukaku had nog de beste kans op de gelijkmaker, maar stifte onbegrijpelijk naast de open goal. Uiteindelijk werden Mertens, Origi en Carrasco dan toch gebracht. De squadra azzurra moest achteruit, maar bleef wel goed in blok staan. In blessuretijd werd de 0-2 met een counter op het bord gezet.

België werd zo meteen gepakt op tactiek, grinta en spelsysteem. De volgende partij tegen Ierland moet zeker gewonnen worden om nog uitzicht te behouden op de volgende ronde. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.