Wat nu Anderlecht ?

ZATERDAG, 11 JUNI 2016, 10:49 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - ANDERE 11 juni 2016, binnen negen dagen hervatten de trainingen op Neerpede, maar nog steeds is er geen nieuwe trainer. Opmerkelijk. Bij Anderlecht wisten ze al langer dat de dagen van Besnik Hasi zo goed als geteld waren, waarom duurt het dan zolang eer er een nieuwe trainer is. Claude Puel heeft geweigerd, terug naar af dus.

Opnieuw doen er verschillende namen de ronde, we zetten ze even op een rij:

Rémi Garde: de Fransman werd voorgesteld door de entourage van Claude Puel nadat die laatste afhaakte. Roger Vanden Stock zou zelfs al persoonlijk contact opgenomen hebben met Garde. Garde was drie jaar trainer van Olympique Lyon. Daar deed hij het goed. Hij won de beker en pakte de titel. Afgelopen seizoen was hij coach van Aston Villa. Daar lukte het niet en werd hij na vijf maanden ontslagen. Volgens La Capitale ziet Garde een overgang wel zitten. 

Enzo Scifo:de huidige T1 van de Belgische beloften blijft in beeld als T2, als hoofdtrainer mist Scifo de tactische ervaring. 

Peter Maes:Herman Van Holsbeeck opperde opnieuw Maes, maar binnen het bestuur is er verdeeldheid over zijn komst. De afkoopsom van Peter Maes bij Genk is niet zo hoog en hij bezit het talent om een team te herlanceren, bovendien is hij bekend met de Belgische competitie. 

Stefano Pioli: een tijdje geleden werd zijn naam vaak genoemd als nieuwe trainer, tot Claude Puel op de proppen kwam. Pioli zelf zou een overgang nu niet meer zien zitten, wellicht omdat hij weet dat hij niet eerste keuze was. 

Hoe dan ook, begint de tijd te dringen voor Anderlecht. Als noodoplossing kan Nicolas Frutos nog altijd de eerste trainingen leiden, maar echt ideaal is dat niet. Paars-wit moet er op 27 juli al staan voor de voorrondes van de Champions League en op 30 juli staat de eerste competitiewedstrijd op en tegen Moeskroen op het programma.

Maar de trainer is niet het enige probleem, er is ondertussen ook nog geen nieuwe technische staf. En daarnaast moet er ook nog eens een ploeg gevormd worden.

Tik tak, Anderlecht. TIK. TAK. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.