Tielemans kandidaat 'Belofte van het Jaar'

DONDERDAG, 19 MEI 2016, 07:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - ANDERE Ondanks een seizoen met veel ups en downs is Youri Tielemans één van de drie kandidaten voor de trofee van 'Belofte van het Jaar'. Dodi Lukebakio valt net naast het podium. Hij eindigt als vierde.

De 'Belofte van het Jaar' is een nevencategorie van de 'Profvoetballer van het Jaar'. Alle spelers uit onze eerste klasse mogen stemmen. De winnaars van deze prijzen worden maandag bekend gemaakt. De organiserende krant Het Nieuwsblad publiceert vandaag een overzicht van de drie kandidaat-winnaars en de einduitslag van plaats vier tot tien. Dodi Lukebakio eindigde als vierde. Tielemans, Wilfred Ndidi en Leon Bailey (beiden Genk) bezetten de eerste drie plaatsen. De volgorde weten we maandag.

"Het was zoeken voor Tielemans dit jaar", zegt U19-bondscoach Gert Verheyen in Het Nieuwsblad. "Maar we mogen niet te kritisch zijn. Ja, hij kende een terugslag, maar hij scoorde nog zes keer. In vergelijking met de andere talenten van 1997 die ik onder mijn hoede heb, is hij de strafste. Ik stoorde me er ook aan dat na een mindere match van Anderlecht hij vaak degene was die het moest uitleggen en zich verantwoorden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.