De Medina: "Hier lang naar uitgekeken"

WOENSDAG, 13 APRIL 2016, 17:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Vrijdag om 13 uur speelt Anderlecht de halve finale van de UEFA Youth League tegen Chelsea. Aanvoerder Nathan de Medina reist met ambitie af naar Zwitserland. "We willen beter doen dan vorig jaar. We willen winnen."

Vorig seizoen sneuvelde Anderlecht in de halve finale tegen Shakhtar Donetsk. Chelsea won toen de trofee. Nu treft paars-wit de Blues in de halve eindstrijd. "Chelsea beschikt over een sterke jeugdopleiding, dat weten we", vertelt De Medina. "We zullen in topvorm moeten zijn om hen te verslaan. Mijn ploegmaats hebben al beelden van hen bekeken. Ik minder omdat ik meestal met de A-kern train. Maar ze vertelden me dat ze een spits (Tammy Abraham, red.) hebben die erg vlot scoort."

Chelsea mag favoriet zijn, Anderlecht geeft zich niet op voorhand gewonnen. "We hebben een goede ploeg. We komen allemaal goed overeen en vormen een hechte groep", aldus De Medina. "We hebben hier lang naar uitgekeken. We hebben er hard voor gewerkt en zijn er klaar voor. Tegen Zagreb (Anderlecht stootte door omdat de Kroaten een geschorste speler lieten invallen, red.) hadden we geluk, maar we staan verdiend in de halve finale."

"Deze wedstrijden kunnen onze carrière beïnvloeden"

Ook vorig seizoen was De Medina erbij. Hoe vergelijkt hij deze ploeg in vergelijking met vorig jaar? "Het elftal van vorig jaar had misschien wat meer individueel talent", denkt de centrale verdediger. "Maar ik weet over welke individuele kwaliteiten mijn ploeggenoten beschikken. We moeten aan de buitenwereld bewijzen wat voor een sterke jeugdopleiding Anderlecht heeft."

De eindfase van de Youth League is ook het ideale platvorm om je in de kijker te spelen als aanstormend talent. "Dit is de meest bekeken jeugdcompetitie ter wereld. Als jonge speler wil je je altijd tonen. Deze wedstrijden kunnen onze carrière beïnvloeden. We zitten nu in een cruciale fase. Tussen de U19 en de U21 wordt het plots heel serieus. Sommigen van ons mogen met het eerste elftal trainen. Iedereen is hierdoor extra gemotiveerd."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.