“Titel zal belangrijke rol spelen voor transfer Büttner”

WOENSDAG, 6 APRIL 2016, 11:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Van de vier winteraankopen maakt Alexander Büttner tot nu toe de beste indruk. De Nederlandse linksachter gaf ook al aan graag bij Anderlecht te blijven. “In mei zullen we hierover spreken”, geeft zijn manager aan.

“De situatie hier is helemaal anders dan bij Dinamo Moskou”, zegt Büttners manager Aleksandar Bursac. “Alexander kan zich hier focussen op het voetbal en progressie boeken bij een club die erg professioneel werkt. Hij speelde al erg goede wedstrijden, maar ook mindere. Dat is logisch. Iedereen heeft wat tijd nodig om zijn beste vorm te vinden in een nieuwe omgeving. Maar de aanpassing verliep vlot en Alexander voelt zich goed bij Anderlecht.”

Anderlecht huurt Büttner met een optie tot aankoop. Een transferbedrag van vier miljoen euro wordt genoemd en ook het salaris van de Nederlander is niet min. Hoe reëel is de kans dat Anderlecht hem definitief aantrekt? “De gesprekken hierover zullen plaatsvinden in mei”, geeft Bursac aan. “Met Ivan Obradovic heeft Anderlecht al een goede linksachter, maar Alexander is klaar om een vervolg te breien aan zijn Brussels avontuur.”

“Het behalen van de titel zal een grote rol spelen bij de onderhandelingen over een definitieve transfer”, aldus Bursac. “Maar het is geen uitgemaakte zaak dat Alexander vertrekt als Anderlecht ernaast grijpt. We zullen een gesprek hebben met zowel Anderlecht als Dinamo Moskou en zien wat het resultaat is.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.