Anderlecht zet scheve situatie recht na rust

ZATERDAG, 31 JANUARI 2009, 22:00 - Michaël

Anderlecht heeft een einde gemaakt aan de lange ongeslagen thuisreeks van Kortrijk. Na een desastreuze eerste helft waarin het op achterstand kwam, zette paars-wit na de rust de situatie recht.

Vijf ex-Anderlechtspelers hebben hun onderdak bij Kortijk gevonden en laat nu net één van die ex-spelers zijn die Anderlecht het vuur aan de schenen legde. Sven Kums scoorde in de 11e minuut de 1-0. Paars-wit reageerde amper, pas in de 23ste minuut kreeg het een eerste kans via Boussoufa. Enkele minuten voor rust kreeg de thuisploeg nog een mogelijk om de 2-0 binnen te leggen, gelukkig voor de Brusselaars miste Coulibaly.

Anderlecht kwam gretig uit de kleedkamer en dat resulteerde al snel in een doelpunt. Vlcek kon een voorzet van Boussoufa in de netten werken: 1-1. Sindsdien was paars-wit de betere ploeg. Juhasz kon na 20 minuten in de 2e helft de 1-2 op het scorebord zetten. Nadien kwam de wedsrijd terug in evenwicht en werd er nog twee keer gescoord. Kortrijk zag hun doelpunt afgekeurd worden wegens handspel en Boussoufa scoorde de 1-3 in de slotminuut.

Volgende week ontvangt Anderlecht in eigen huis Bergen. Deze ploeg staat voorlaatste met 15 punten en is dringend op zoek naar de broodnodige punten om in eerste klasse te blijven.