Jacobs: "Strafschop diende hernomen te worden"

ZONDAG, 7 DECEMBER 2008, 01:30 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht won ruim van Tubeke maar Ariël Jacobs had toch enkele opmerkingen. "De eerste 20 minuten speelden we een te laag tempo en was de balcirculatie slordig", vertelt de coach aan Sporza.


"Gelukkig konden we dan snel een aantal keer scoren waardoor de wedstrijd helemaal openbrak." Na afloop was er veel te doen om de penaltyfase waar Boussoufa bij het nemen van de strafschop in de zestien stond. "Ik begreep er niks van. Ik heb het reglement geraadpleegd en dat stelt dat de strafschop hernomen diende te worden," zegt Jacobs.

"Waarom dat dan niet gebeurd is? Dat moet je vragen aan de blonde man in het midden van het veld. Gelukkig stond het toen al 3-0, maar als dit bij 0-0 gebeurde, was het hek van de dam."

Door het verlies van Standard doet Anderlecht een goede zaak. "Alles zit nu mee, maar dit is een momentopname", zegt Jacobs. "Club-Standard van volgende week kan interessant zijn, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. De kloof zal week na week klein blijven."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.