Defour: "Moest ploeg wakker schudden"

MAANDAG, 30 NOVEMBER 2015, 07:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Steven Defour zag Anderlecht een moeilijke wedstrijd spelen tegen OH Leuven. “We hadden de partij veel sneller moeten dood maken", zo vertelt hij. "Wel chapeau om na de gelijkmaker te blijven zoeken naar het derde doelpunt."

“Het ging veel moeilijker dan verwacht. We beginnen heel slecht met die 0-1 en het kon zelfs 0-2 worden”, vertelde hij na de partij bij Sporza Radio. “Daarna probeerden we de wedstrijd in handen te nemen, wat toch een beetje lukte. Mati maakt dan de 1-1 en de 2-1 volgt snel. Dan moet je eigenlijk de wedstrijd dood doen met die goede kans van Dennis Praet op 3-1.”
 
“We gingen dan de kleedkamer in met de gedachte na de rust nog even door te duwen en dat derde doelpunt te maken, maar dan krijg je na de rust meteen op een tegenaanval die goal tegen. Dan moet je weer vanaf nul beginnen. Chapeau wel voor de reactie dat we zijn blijven zoeken naar dat derde doelpunt. Al had dat nooit mogen gebeuren.”
 
“Bibberen tot het einde”
 
“Als je thuis tegen OHL twee doelpunten tegen krijgt, kan je niet tevreden zijn”, gaat de middenvelder verder. “Hoe dit komt? Scherpte, mentaliteit, de eerste twintig minuten was elke lange bal van OHL gevaarlijk. Daarna kwamen we meer in de wedstrijd. We wonnen meer duels. Na de rust krijgen we enkele goede kansen. We scoren niet en dan blijft het bibberen tot het einde.”
 
De nieuwe jongens waren volgens Defour niet het probleem. “Die kwamen net om frisheid te brengen. Sommige jongens waren vermoeid van de reis naar Monaco. Maar dit mag geen excuus zijn, zeker niet tegen OHL. Met alle respect voor hen. We mogen tevreden zijn met deze overwinning.”
 
“Ik ga me niet inhouden”

 
Defour pakte tegen OHL zijn zesde gele kaart van het seizoen. Bij tien is hij twee wedstrijden geschorst. “Ik moest de ploeg wakker schudden”, vertelt hij in Het Nieuwsblad over zijn geel karton. “Als we bij het tweede tegendoelpunt ook een fout maken, valt die goal nooit.”
 
“Of ik schrik heb voor een schorsing? Neen. Ik ga me niet inhouden want dan speel ik minder goed. Het is aan anderen om zich te tonen als ik geschorst zou zijn.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.