Hasi: "Dennis gaat in januari nergens naartoe"

ZATERDAG, 28 NOVEMBER 2015, 08:24 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS We naderen stilaan de eindejaarsperiode en dus ook de wintermercato. Als het van Besnik Hasi afhangt vertrekt er niemand in januari. Al verwacht hij wel meer van sommige van zijn spelers.

"Dennis blijft tot het einde van het seizoen", begint de coach over Dennis Praet, "Sommige denken van wel, maar niet enkel het financiële telt. Ik kan Praet zomaar niet vervangen in januari, kijk maar naar de transfers van de vorige wintermercato. Zelf wil hij denk ik ook niet zomaar midden in het seizoen vertrekken. Het is voor iedereen beter dat hij blijft tot juni."

Fabrice N'Sakala

"Het is niet realistisch om te denken dat Obradovic dit seizoen nog op niveau komt. N'Sakala moet dus blijven in januari, ik heb geen andere linksback nodig", is Hasi duidelijk.

Andy Najar

"Andy had wat problemen met zijn privéleven en nationale ploeg. En daar leed zijn spel onder. Het was een moeilijke keuze tussen hem en Ezekiel op Monaco want Ezekiel speelt de laatste tijd alsmaar beter. Hij begint nu zijn draai te vinden op de flank", legt Hasi uit.

Frank Acheampong

"Zowel tegen Tottenham als tegen Monaco kwam Frank fantastisch in. Maar tegen Brugge liet hij het weer hangen. Ik denk dat hij soms denkt dat het allemaal wel zal loslopen", zegt Hasi, "Hij moet echt constanter worden als hij meer wil spelen."

Matias Suarez

En dan is er nog Matias Suarez, het is een publiek geheim dat de coach altijd in de Argentijn is blijven geloven en dat is nog altijd het geval. "Hij is al weken heel goed op training, maar hij legt zich soms nog teveel druk op. Hij moet het rustiger aan doen. Ik geef 'Mati' niet op. Als hij in januari terug op niveau is hebben we er een speler bij. Met de knie is alles in orde, hij moet gewoon nog zijn snelheid terug vinden, én ook belangrijk, zijn vertrouwen. Wat ik zijn hoofd zit willen zijn benen nog niet echt doen, maar dat gaat rustig aan wel terug komen. Hij kan een match beslissen met een flits en dan is hij weer vertrokken."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.