Van Holsbeeck: "Maar één optie: winnen!"

DONDERDAG, 26 NOVEMBER 2015, 11:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In tijden waarin voetbal in Brussel voor velen het laatste van hun zorgen is, speelt Anderlecht vanavond een belangrijke Europese wedstrijd. "De context is bijzonder, maar toch moeten we proberen onze wedstrijd te spelen zoals normaal", blikt Herman Van Holsbeeck vooruit.

"Op voorhand wisten we dat we in Tottenham of in Monaco moesten gaan winnen. Bij Tottenham verloren we, dus hebben we vandaag maar één optie. We komen om te winnen", klinkt het stellig. "Enkel als we winnen, hebben we het zelf in de hand wanneer we thuis Qarabag ontvangen. Europees overwinteren is altijd ons doel. Een uitschakeling zou sportief een ontgoocheling zijn, maar financieel geen ramp."

Dat paars-wit vanavond, officieel althans, niet kan rekenen op zijn supporters, mag voor Van Holsbeeck geen excuus zijn. "Onze spelers hadden liever in een goedgevuld stadion gespeeld, maar je moet je schikken naar de omstandigheden", aldus de manager. "De spelers zijn enkel op het voetbal gefocust en willen winnen voor de fans die er niet kunnen bij zijn."

Gent bewees dinsdag dat het kan, in Frankrijk gaan winnen zonder eigen aanhang. "Zij moeten ons voorbeeld zijn", aldus Van Holsbeeck. "Ik wil hen feliciteren, zij zijn bezig aan een fantastische campagne. Ik hoop dat wij dit ook kunnen. We moeten tonen dat het Belgische voetbal het Franse heeft voorbijgestoken. PSG buiten beschouwing gelaten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.