Acheampong: "Mijn waarde daalt"

DONDERDAG, 26 NOVEMBER 2015, 07:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Frank Acheampong begon het seizoen als doublure voor Ivan Obradovic, maar toen die uitviel koos Besnik Hasi voor Fabrice N'Sakala als linksachter. Die imponeerde en dus zit Acheampong met een probleem. "Ik ben ontgoocheld, in januari zal ik mijn situatie bekijken."

In de thuiswedstrijd tegen Tottenham deed Acheampong de partij kantelen in het voordeel van Anderlecht. "Ook in Londen vond ik mezelf goed spelen", geeft de Ghanees aan. "De coach eiste toen wel meer goede voorzetten. Terecht."

Acheampong is dit seizoen meer invaller dan hem lief is en dat steekt. "Ik ben ontgoocheld ja, maar we zullen zien in januari. Marseille toonde afgelopen zomer interesse, maar haakte af na de partij in Oostende. Als Anderlecht straks drie of vier miljoen euro voor me wil, zal ik wel meer moeten spelen. Nu daalt mijn waarde."

"Come back in peace, not in peaces"

Intussen ontsnapt Acheampong niet aan de terreurpaniek in ons land. "Sinds de zomer woon ik op een appartement in Molenbeek. Door het nieuws denkt mijn familie dat België in oorlog is. "Come back in peace, not in pieces" (kom terug in vrede, niet in stukjes, red.) zeggen ze mij."

Aan verhuizen denkt Acheampong echter niet. "Ik begrijp de maatregelen. De politie mag gerust mijn woning ook komen doorzoeken. Veel mensen vragen of ik nu extra uitkijk voor terroristen, maar ik wil niet negatief denken over mensen. Ik zie veel agenten en dat stelt me gerust."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.