Herfstanalyse: Zulte Waregem

ZONDAG, 22 NOVEMBER 2015, 13:51 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu de terugronde zich langzaam maar zeker opnieuw op gang trekt, blikken wij nog eens terug op de heenronde. Vandaag de nummer vijf: Zulte Waregem
 

Na twee vette jaren moest Zulte Waregem zich vorig seizoen tevreden stellen met de twaalfde plek. Franky Dury bleef echter rustig bouwen en plukt daar nu de vruchten van.

​Groen-rood gleed haast geruisloos naar plek vijf. Met 29 gemaakte doelpunten moet het enkel Oostende nog laten voorgaan. En nog belangrijker: de kloof met de drie dichtste achtervolgers bedraagt vier punten.

​Mbaye Leye zorgde al voor acht doelpunten. De relatief onbekende Mame Thiam legde er al vijf in het mandje. Chistophe Lepoint is met zes doelpunten dan weer de meest productieve middenvelder uit eerste klasse.

Waar het offensieve compartiment nog knappe cijfers kan voorleggen, gaan de verdedigende pionnen met de billen bloot. Dury zal met weemoed terugdenken aan de glorieperiode met Davy De Fauw, Steve Colpaert en Kristof D’Haene.

​Hoewel het duidelijk stukken beter draait dan vorig seizoen, zitten wij met een ‘net niet-gevoel.’ Anderzijds hebben we dat gevoel bij heel wat clubs…

Met de Belgische creativiteit op gebied van competitieformules weet je maar nooit, maar tot nader order spelen er zes clubs Play-off 1…

KV Oostende, AA Gent, Anderlecht en Club Brugge zijn er daar zonder ongelukken vier van. Daarnaast blijven wij er van overtuigd dat Racing Genk te veel kwaliteit heeft rondlopen om Play-off 1 te ontlopen.

In dat geval blijft er nog één plek over voor Zulte Waregem, Sint-Truiden, KV Kortrijk, Charleroi, Standard en een eventuele revelatie van de terugronde. Want ook Waasland-Beveren, Lokeren, KV Mechelen en zelfs Moeskroen-Péruwelz staan (*) binnen een marge van zes punten van de eerste zes.

Op dit ogenblik mogen nog veertien clubs dromen van Play-off 1. Dat maakt het er uiteraard niet gemakkelijker op om de zesde naam te noemen.  

Voor speeldag zestien zouden wij ons geld hebben ingezet op Zulte Waregem. Puur omdat een voorsprong van vier punten erg belangrijk kan zijn in een competitie waar iedereen met de punten morst.

​Zulte speelde gisteren echter dramatisch tegen Club Brugge. Als blauw-zwart een beetje efficiëntie aan de dag had gelegd en de scheidsrechter niet tegenwerkte, had het in plaats van 3-0 gerust 6-0 kunnen worden.

Wie wordt de zesde club in Play-off 1? Wij hebben werkelijk geen flauw idee. Maar om de een of andere reden hebben we het gevoel dat het wel eens erg aantrekkelijke play-offs zouden kunnen kunnen worden. Als ze niet worden afgelast door de terreurdreiging uiteraard..

(*) Na de heenronde 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.