"Frutos krijgt tijd om te groeien als coach"

ZATERDAG, 21 NOVEMBER 2015, 11:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In januari start Nicolas Frutos als coach van de U21. Besnik Hasi kijkt uit naar de samenwerking. "Nico is bezeten door voetbal. Constant denkt hij erover na."

Hasi vertoefde afgelopen zomer drie dagen samen met Frutos in Argentinië voor een scoutingsopdracht. De twee praatten toen veel over voetbal. "Nicolas is enorm gedreven en heeft een grote persoonlijkheid. Hij denkt veel na over het spelletje: hoe geef je training, hoe kan je een club organiseren."

Frutos steekt niet weg dat hij op termijn hoofdcoach wil worden, bij Anderlecht of elders. "Nicolas krijgt de tijd om progressie te boeken. Ik ben ook zo begonnen. Men zegt vaak dat spitsen het spel minder goed lezen dan defensief ingestelde spelers, maar Frutos dacht altijd mee."

Door de komst van Frutos verhuist René Peeters van de U21 naar de U17. Sommigen zien dit als een degradatie, Hasi niet. "René heeft altijd goed werk geleverd. Nu krijgt hij de kans om met een erg getalenteerde generatie aan de slag te gaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.