Herfstanalyse: Sint-Truiden

VRIJDAG, 20 NOVEMBER 2015, 21:14 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu de terugronde zich langzaam maar zeker opnieuw op gang trekt, blikken wij nog eens terug op de heenronde. Vandaag de verrassende nummer zes: Sint-Truiden.
 

Wie beweert dat hij Sint-Truiden voor het seizoen halverwege op plek zes had verwacht, is ofwel helderziend of een leugenaar.

Hoewel amper drie clubs minder vaak de weg naar doel vonden en de Limburgers hun trainer verloren aan een lager gerangschikte ploeg, doet Sint-Truiden na vijftien speeldagen nog vrolijk mee voor Play-off 1.

Durf het over Sint-Truiden te hebben en binnen de vijf seconden valt de naam van Junior Edmilson. Als we de kranten mogen geloven, heeft de Braziliaan nog maar een kleine tussenstap nodig vooraleer hij zijn plaats heeft bij Barcelona of Real Madrid.

Wij zijn de laatste om de kwaliteiten van Edmilson in vraag te stellen, maar het succes van Sint-Truiden ligt lang niet alleen aan hem.

Edmilson was al goed voor vier doelpunten en twee assists. Fraaie cijfers, maar enige nuance is toch op zijn plaats.

​Steeven Langil (6+4), Anthony Knockaert (5+4) en Ayanda Patosi (4+2) kunnen van op een gelijkaardige positie bij een lager gerangschikte ploeg betere of even goede cijfers voorleggen. Edmilson plots afschilderen als een goddelijke kanarie is dus behoorlijk van de pot gerukt.

Hoe valt het succes van de Limburgers dan wel te verklaren? Het collectief. Met onze excuses voor het huizenhoge cliché.

​Sint-Truiden hanteerde afgelopen zomer de typische transferpolitiek van een club die zich wanhopig wilt versterken, maar daar het geld niet voor heeft. Het haalde tien transfervrije spelers en huurde
vier spelers, drie daarvan liggen onder contract bij… Chelsea.

​Zakt Sint-Truiden nog weg? Of gaan ze vol meestrijden voor Play-off 1? Feit is dat er misschien wel tien clubs meer kwaliteit hebben lopen dan de Limburgers. Mentaliteit is één, maar als ze deze winter nog kwaliteit laten gaan, zijn ze een kanarie voor de kat.  

De hamvraag is wat de plannen met Mohamed Tchité zijn. Haalden ze hem als joker? Of als vervanger voor Junior Edmilson voor wie ze deze winter willen cashen? Waarschijnlijk is het antwoord op die vraag het verschil tussen meedoen voor Play-off 1 of wegzakken..  

​Maar los van het antwoord en onze sympathie voor de underdog… Binnen vijftien speeldagen verwachten we hen niet bij de eerste zes. 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.