Vanden Stock is solidair met supporters

VRIJDAG, 20 NOVEMBER 2015, 20:25 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Naar aanleiding van de beslissing van de Franse autoriteiten om geen Anderlecht fans toe te laten komende donderdag 26 november in het Stade Louis te Monoca, heeft voorzitter Roger Vanden Stock zicht tot de UEFA gericht om meer uitleg te vragen. Zowel spelers als supporters worden getroffen door deze beslissing.

Hieronder is de open brief te lezen van de voorzitter gericht aan de supporters om zijn gesprek met UEFA toe te lichten: 

Beste supporters, 

Vandaag heb ik, in naam van RSC Anderlecht, aan de UEFA om uitleg gevraagd in verband met de maatregel om geen bezoekende fans toe te laten in Monaco. Voor de duidelijkheid : de maatregel is genomen door de Franse Staat en wordt ook toegepast door de bewindvoerders van Monaco. 

In de brief benadrukken we, enerzijds, dat de club begrip heeft voor de maatregel na de afschuwelijke gebeurtenissen in Parijs. Anderzijds vragen we aan de UEFA om rekening te houden, met jullie, de trouwe supporters die de eerste ploeg overal volgen. 

Velen onder jullie doen een zware financiële inspanning en maken opofferingen om de ploeg te steunen. Ik heb de UEFA ook uitgelegd dat jullie sportief een verschil maken en dat, zoals de UEFA het zelf stelt, de twee clubs het recht hebben om gesteund te worden. Jullie afwezigheid kan invloed hebben op het resultaat. Onze 12de man is belangrijk. 

Het is koffiedik kijken of onze boodschap enig gehoor zal vinden, laat staan dat de Europese voetbalinstanties bij machte zijn om hier iets aan te kunnen doen maar wie niet waagt, niet wint. Wordt vervolgd… Ik ben alvast solidair met jullie en zal de verplaatsing ook niet maken. 

Roger Vanden Stock, Voorzitter RSC Anderlecht 

PS : Inmiddels heeft de UEFA gereageerd op de brief. In de boodschap stelt dat de Europese Voetbalorganisatie jammer genoeg niet bevoegd is om de maatregel terug te schroeven, maar dat ze altijd zal streven om alle clubs gelijk te behandelen.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.