N'Sakala: "Ik ben positief gebleven"

VRIJDAG, 20 NOVEMBER 2015, 08:05 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een paar weken geleden leek er geen toekomst meer voor Fabrice N'Sakala bij Anderlecht. De blessure van Ivan Obradovic heeft daar verandering in gebracht. En de Fransman is dankbaar voor de kans die hij gekregen heeft van Besnik Hasi.

N'Sakala is sinds maandag terug op Neerpede na zijn interland verplichtingen met Congo. "Het waren niet alleen lange vluchten, het was er ook heel warm", zegt N'Sakala. Van zelfs niet op het wedstrijdblad tot opeens vier wedstrijden op rij, het was even aanpassen: "Ik speelde voor het laatst in de play-offs, dus makkelijk was het niet. Nu heb ik plots vier wedstrijden op rij in de benen. Maar Anderlecht laat niets aan het toeval over en volgt mij medisch heel goed op."

Linksback positie

Het zag er een aantal maanden niet goed uit voor de Fransman, maar door de blessure van Obradovic staat hij opnieuw in de kern.
"Het heeft mij plezier gedaan dat de coach mij plots weer liet spelen op Tottenham. Als ze niet twijfelen om je te brengen in de Europa League dan zal het ook wel op Daknam lukken. Dat heeft mij een vertrouwensboost gegeven."

"De coach is steeds blijven zeggen dat als iemand geblesseerd raakte ik zijn eerste keuze was en hij heeft woord gehouden. Ook Herman Van Holsbeeck drukte mij op het hart dat ik mijn kans zou krijgen: 'Blijf werken, een seizoen duurt lang. Ik heb vertrouwen in je en je kans zal komen' ", aldus een tevreden N'Sakala.

Interview

In het verleden vertelde de Fransman in een interview dat de sfeer in de kleedkamer niet goed zat. Een uitspraak die hem niet in dank werd afgenomen, al had hij daar helemaal geen verkeerde bedoelingen mee: "Het was niet mijn bedoeling om de ploeg aan te vallen", zegt de linksback, "Ik wou gewoon duidelijk maken dat op dat moment Gent veel meer zelfvertrouwen uitstraalde dan ons. Maar ik blijf bijleren en ik weet nu dat ik zo een dingen beter niet zeg."

Defour

Er gingen in die tijd ook veel wilde verhalen rond over Steven Defour en N'Sakala.
"Er is veel gezegd", zucht N'Sakala, "En veel werd overdreven uit zijn context gerukt. Sindsdien heb ik afstand genomen en me geconcentreerd op het voetbal. Nu weet ik wat ik moet doen en laten."

Ondertussen is N'Sakala heel blij dat hj opnieuw mag voetballen op het hoogste niveau, wat volgende zomer brengt is nog afwachten: "Misschien komen de clubs die eerder al belangstelling toonden wel terug en misschien blijf ik gewoon bij Anderlecht. Misschien wel even lang als Olivier Deschacht. Ik ben Anderlecht trouw gebleven, ook in de moeilijke momenten. Hopelijk ben ik nu weer vertrokken. Ik denk wel dat het zal loslopen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.