Herfstanalyse: KV Kortrijk

DONDERDAG, 19 NOVEMBER 2015, 15:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu de heenronde van de reguliere competitie voorbij is en het terrorisme ons zelfs geen vriendschappelijke interlands meer gunt, vonden wij het tijd om de kandidaten voor Play-off 1 door te lichten. Vandaag: KV Kortrijk (8)

Een seizoen verrassen door Play-off 1 te halen, het heeft zijn voor- en nadelen. Net als Charleroi verloor ook Kortrijk deze zomer heel wat kwaliteit. Met Ivan Santini, Thomas Matton, Teddy Chevalier, Laurent Henkinet en Brecht Capon vertrokken er vijf belangrijke spelers.

KV Kortrijk slikte amper twaalf tegendoelpunten in de heenronde. Anderlecht is de enige club die op dit moment betere cijfers kan voorleggen.

Darren Keet in doel, met Zarko Tomasevic, Maxime Chanot, Benoît Poulain en Anthony Van Loo voor zich. Ook als u de afgelopen maanden in coma hebt gelegen, klinken deze namen erg vertrouwd.

Eenzelfde verhaal voor het middenveld, met Gertjan de Mets, Nebosja Pavlovic en Stijn de Smet. Het probleem van de Kerels ligt vooraan.

Met veertien gemaakte doelpunten deelt Kortrijk de zwakste aanval uit onze Belgische competitie met OHL. Athanasios Papazoglou is geen volwaardige vervanger voor Santini (30 competitiedoelpunten op twee seizoenen) en ook van Tomislav Kis zijn we niet wild. Hervé Kagé slaagt er andermaal niet in om een geniale techniek aan efficiëntie te verbinden.

Net als KV Oostende beschikt ook KV Kortrijk sinds kort over een steenrijke eigenaar. Toch zou het ons verbazen mocht hij in januari zwaar uithalen op de transfermarkt. Kortrijk lijkt het met dit spelersmateriaal te moeten gaan doen.

Als voetbal zonder voorlinie gespeeld werd, zouden we KVK ongetwijfeld bij de eerste zes plaatsen. Voetbal wordt echter (godzijdank) mét aanvallers gespeeld.

Kortrijk, Charleroi, Sint-Truiden, Zulte Waregem of toch maar Standard in Play-off 1? Wat denkt u? Reageren kan onder dit artikel.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.