Anderlecht-fans: "Wie gaat ons tegenhouden?"

DONDERDAG, 19 NOVEMBER 2015, 13:09 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het prinsdom Monaco besliste geen Anderlecht-supporters toe te laten tijdens de Europa-League wedstrijd op 26 november. Dat de Anderlecht-supporters niet opgezet zijn met deze beslissing is een understatement. "Wij gaan toch", zeggen de die-hard fans.

De aanhang van paars-wit is in eerste instantie teleurgesteld maar ook boos: "Dit maakt me kwaad, omdat het gewoon niet kan en het onrechtvaardig is. We zijn het slachtoffer van iets wat ze blijkbaar niet de baas kunnen in Monaco. Dat is toch ons probleem niet", reageert een boze supporter.

Is het wettelijk ?

De leden van supportersclub Stamcafé stellen zich luidop de vraag of dit allemaal zomaar kan en zelfs wettelijk is: "Ik heb heel sterke twijfels of Monaco dat wettelijk kan bepalen. We leven in Europa met een vrij verkeer van goederen en personen. Wie gaat ons tegenhouden?"
 "Er is al veel heen en weer getelefoneerd. Mensen die mee zouden gaan, vragen ons hoe het nu zit. Andere clubs bellen elkaar en ons met de vraag: "Gaan jullie of blijven jullie thuis?"

“We hebben ook al Buitenlandse Zaken en Anderlecht gecontacteerd, maar voorlopig kan er niemand definitief uitsluitsel geven. Het enige wat we weten is dat er een bericht is gekomen van het prinsdom dat Anderlecht-supporters niet toegelaten zijn op hun grondgebied. Ik heb er heel sterke twijfels over of ze dat wel wettelijk kunnen bepalen.”

Citytrip

"Ik vind het ook totaal niet kunnen en onrechtvaardig. Waarom worden wij geweerd uit Frankrijk? Buitenlandse voetbalfans zijn niet welkom, ik begrijp niet waarom. Het zou kunnen dat ze schrik hebben van fans van Anderlecht, maar AA Gent-supporters mogen ook niet naar Lyon en fans van Groningen ook niet naar Marseille. Thuisfans wel, bezoekers niet, dat slaat nergens op", gaan de aanwezige supporters verder.

In ieder geval zijn de supporters niet van plan om zich zomaar neer te leggen bij de beslissing. Vooral omdat ze ook al kosten gemaakt hebben voor de verplaatsing: "Ik heb al mijn inkomticket, vliegtuigticket en hotel geboekt. Als je dat enkele momenten na de lottrekking doet kost dat iets van 200 euro, als je even wacht tot 400 euro. Nu mag je al 1000€ rekenen."

"Maar dit is voor mij geen tegenslag van 200 euro. We gaan toch op citytrip naar de Côte d’Azur. We mogen niet naar de wedstrijd, maar het gaat door", klinkt het bij de meeste supporters.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.