Herfstanalyse: Charleroi

WOENSDAG, 18 NOVEMBER 2015, 22:47 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu de heenronde van de reguliere competitie voorbij is en het terrorisme ons zelfs geen vriendschappelijke interlands meer gunt, vonden wij het tijd om de kandidaten voor Play-off 1 door te lichten. Vandaag: Charleroi (9)

Charleroi verloor deze zomer met Neeskens Kebano, KalifaCoulibaly en Sébastien Dewaest drie absolute sterkhouders. Toch staat het halverwege opnieuw op een zucht van de zesde plaats. 

De Zebra’s kwamen in de heenronde niet verder dan zeventien doelpunten.  Amper drie ploegen doen slechter. Toch heeft Charleroi de meest efficiënte spits in haar rangen. Jérémy Perbet had amper negen wedstrijden nodig om zeven doelpunten te scoren. 

Met Karel Geeraerts beschikt Charleroi over een ervaren rot op het middenveld en Dieumerci Ndongala is een genot om naar te kijken. 

Toch blijven wij achter met een “net niet-gevoel.” Zolang Jérémy Perbet deze vorm aanhoudt, zal Charleroi de voeling met de eerste zes kunnen behouden. Maar eens de Fransman een dipje krijgt of geblesseerd uitvalt, lijkt het game over. 

Charleroi lijkt ook niet meteen de ploeg die zwaar zal gaan uithalen in januari. Al zou het ons niets verbazen mocht Mehdi Bayat in januari met een wit konijn op de proppen komen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.