Hoe presteerden de jeugdploegen in de heenronde?

WOENSDAG, 18 NOVEMBER 2015, 07:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Met een partij tegen KV Mechelen sloten de jeugdploegen van Anderlecht dit weekend de heenronde af. Tijd om een balans op te maken en die oogt erg fraai.

U13: eerste plaats (14 zeges, 57 gescoorde doelpunten, 8 tegendoelpunten)

De U13 speelden een erg sterke heenronde. Enkel tegen RC Genk, de grote concurrent voor de titel, werd er verloren. Verdedigend is deze ploeg erg sterk. Pas op de achtste speeldag kregen ze een eerste doelpunt tegen.

U14: eerste plaats (15 zeges, 97 gescoorde doelpunten, 13 tegendoelpunten)

De cijfers van de U14 zijn nog beter. Ze wonnen al hun wedstrijden en scoorden gemiddeld meer dan zes keer per wedstrijd. Club Brugge staat tweede met veertien overwinningen. Zij scoorden nog vaker (108 keer).

U15: eerste plaats (14 zeges, 84 gescoorde doelpunten, 14 tegendoelpunten)

De U15 beschikt over een erg talentvolle lichting en dat blijkt ook uit de cijfers. Enkel tegen Standard verloren ze na een slecht wedstrijdbegin. Als de U15 blijven voortdoen zoals ze bezig zijn, hoeven ze zich geen zorgen te maken over de titel.

U16: derde plaats (11 zeges, 40 gescoorde doelpunten, 18 tegendoelpunten)

De U16 leverde dit seizoen al enkele erg mooie prestaties, maar tegen lager geklasseerde ploegen lieten ze soms punten liggen. Anderlecht moet Club Brugge en Gent laten voorgaan en het wordt moeilijk om hen nog in te halen.

U17: eerste plaats (12 zeges, 6 gescoorde doelpunten, 7 tegendoelpunten)

Het Anderlecht-bestuur verwacht erg veel van deze in 1999 geboren generatie. Een titel in deze leeftijdscategorie levert volgend seizoen deelname aan de Youth League op. Daarom zijn ook alle toppers in deze ploeg gebleven, terwijl ze de voorbije jaren vaak een categorie hoger speelden. Met twaalf overwinningen en twee gelijke spelen op veertien duels lossen ze alvast de verwachtingen in. Met gemiddeld vier doelpunten per wedstrijden en amper acht tegentreffers, ogen de statistieken ook goed.

U19: achtste plaats (6 zeges, 25 gescoorde doelpunten, 19 tegendoelpunten)

De ploeg die vorig seizoen kampioen werd bij de U17 kent nu een moeilijk seizoen. Dat het niet meer kan rekenen op de beste spelers uit de kampioenenploeg, vier sterkhouders lang weg waren door het WK voor U17 en er geregeld jongens moeten aantreden bij de U21 komt de resultaten niet ten goede.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.