Herfstanalyse: Standard

ZONDAG, 15 NOVEMBER 2015, 18:12 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu de heenronde van de reguliere competitie voorbij is en de nationale ploegen aan zet zijn, vonden wij het tijd om de kandidaten voor Play-off 1 door te lichten. Vandaag: Standard (11)
 

Standard kandidaat voor Play-off 1? Het is niet eens onlogisch als u op dit moment met gefronste wenkbrauwen naar uw scherm staart.

Standard haalde amper zeventien punten in de heenronde en staat op een belachelijke elfde plek. Toch bedraagt de kloof tussen de Rouches en nummer zes Sint-Truiden amper vier punten.
Met nog vijftien duels en logischerwijs nog een onderlinge confrontatie op het programma kan alles nog. 

Met 29 tegendoelpunten doet Standard even slecht als rode lantaarn Westerlo. Enkel Waasland-Beveren slikte nog een doelpunt meer. Met achttien gemaakte doelpunten zit Standard zowat in de middenmoot.

Kern

De doortocht van Roland Duchâtelet heeft de Luikse kern geen deugd gedaan. De huidige spelersgroep  kan lang niet wedijveren met die van Anderlecht of Gent en gezien de financiële situatie lijkt een kwaliteitsinjectie in januari niet evident.

Welke speler van dit Standard zou bij Anderlecht aanspraak kunnen maken op een basisplaats? We denken meteen aan Anthony Knockaert. Formidabele speler, maar wel eentje met een handleiding.

Is er nog een tweede speler? Nou ja, eerlijk is eerlijk. Jelle Van Damme zou bij Anderlecht ook in aanmerking komen voor een basisplaats.

​Verder lopen er een aantal spelers rond lopen die goed genoeg zijn voor plek zes, maar ook niet veel meer dan dat.

Ivan Santini scoorde twee seizoenen op rij 15 competitiedoelpunten voor KV Kortrijk en ook Renaud Edmond heeft ondanks al zijn gebreken ontegensprekelijk een neus voor doelpunten.
Verder kunnen ook Christian Brüls en Adrien Trebel aardig tegen een bal trappen en is de terugkeer van Reginal Goreux ontegensprekelijk een versterking.

Conclusie

Standard zal sowieso tot het einde meestrijden voor Play-off 1. Maar met deze kern concurreren met Anderlecht, Gent, Club Brugge of zelfs Oostende? We betwijfelen het. Play-off 1? Misschien wel. Maar hoger dan plek vijf of zes? Wellicht niet. 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.