Verhuis Anderlecht kost gemeente twee miljoen euro per jaar

DONDERDAG, 12 NOVEMBER 2015, 08:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het vertrek van Anderlecht uit de gemeente Anderlecht zorgt voor een fikse financiële aderlating voor deze laatste. Sport/Voetbalmagazine berekende dat de gemeentekas hierdoor twee miljoen euro per jaar minder zal incasseren.

De voetbalclub betaalt op jaarbasis ongeveer één miljoen euro aan taksen en belastingen aan de gemeente. Daarnaast int het gemeentebestuur per thuiswedstrijd tussen de 30.000 en 36.000 euro aan boetes. Op jaarbasis is dit ook goed voor zo'n miljoen euro. In tijden als deze waarin alle steden en gemeente de vinger stevig op de knip moeten houden, is dit een serieuze aderlating.

Dat RSCA de gemeente Anderlecht vaarwel zegt, mag deze laatste zichzelf voor een stuk aanrekenen. De voorbije jaren deed de gemeente er alles aan om het de voetbalclub moeilijk te maken, zo leek het. Om te verhinderen dat bij thuiswedstrijden auto's op het gazon parkeren, verhoogde het de borduurs langs de Groeninckx-De Maylaan. Daarnaast verhoogde het de parkeerboetes bij thuiswedstrijden en voerde het extra strenge controles uit. En dan hebben we het nog niet gehad over het eindeloos gepalaver over de uitbreiding van het Constant Vanden Stock-stadion. Pas toen duidelijk werd dat Anderlecht de gemeente zou verlaten, kwam hier schot in de zaak.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.