Okaka: "Ik mag dromen van het EK"

WOENSDAG, 11 NOVEMBER 2015, 17:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voor ons Anderlecht-supporters is het vrijdag tijdens België - Italië vooral uitkijken naar Stefano Okaka. De Italiaan speelt in Brussel een beetje een thuiswedstrijd. "België is echt een fantastische ervaring."

Okaka dankt zijn eerste selectie sinds november vorig jaar aan zijn sterke prestaties bij Anderlecht. "Bondscoach Conte zei dat hij me is blijven volgen. Tijdens de deze interlandperiode wil ik hem overtuigen van mijn voetbaltechnische en menselijke kwaliteiten."

Als Okaka hierin slaagt, mag hij misschien wel mee naar het EK volgende zomer. "Iedere speler mag dromen koesteren. Ik mag dus ook dromen van het EK", zo zegt hij. "Sinds mijn vorige selectie een jaar geleden is de Italiaanse ploeg sterk gegroeid. De spelers zijn meer bewust met de Squadra bezig en de bondscoach kent ons erg goed."

"Mijn leven is een boksmatch"

In Italië zal menig supporter vreemd opkijken bij de selectie van een spits die in België voetbalt. Toch heeft Okaka niet dan lof voor zijn Anderlecht. "Het is een prachtige ervaring. Anderlecht is een belangrijke ploeg, ze geven jongeren kansen en spelen mee in de Europese competities. Ik ben blij dat ik deze kans gegrepen heb."

"In België geeft men meer aandacht aan jonge spelers. Sommige van mijn ploegmaats zijn al twee keer landskampioen hoewel ze nog geen twintig jaar zijn. In het algemeen is de druk hier minder dan in Italië. Hierdoor kunnen jongeren hun tijd nemen om zich te ontwikkelen. Dit is de juiste mentaliteit."

Okaka kan het weten. Hij debuteerde als zestienjarige bij AS Roma, maar maakte dan een odyssee langs heel wat clubs. "Mijn leven was een boksmatch. Ik heb veel foute beslissingen genomen en veel tegenslagen gekend, maar ik ben nooit KO geslagen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.